Tírig tanca una exitosa setmana cultural

Del 5 al 10 de desembre Tírig s’ha omplit d’activitat gràcies als esdeveniments organitzats amb motiu del XXV aniversari de la declaració de les pintures rupestres de la Valltorta com a Patrimoni Mundial de la UNESCO i la celebració de la festivitat de Santa Bàrbara.

Així, s’han realitzat, entre altres, visites al Museu de la Valltorta, rutes guiades per les pintures rupestres del terme municipal, visites a l’exposició ‘La cova dels Tàbigues, troballes arqueològiques’, xarrades, presentacions literàries, castells inflables per a xiquets i xiquetes, tallers prehistòrics, partides de ‘pilota de mà’, xocolatada, discomòbils i concerts per a grans i xicotets com el del Botifarra i la Banda Municipal o el de Kasparov.

A més, «hem volgut recordar i homenatjar a Josep Francesc Pitarch Roda nomenant-li Fill Predilecte de Tírig a títol pòstum. Gràcies al seu treball i dedicació, el patrimoni del nostre poble i, sobretot, la pedra en sec, són més coneguts que mai» ha destacat l’alcalde, Juanjo Carreres.

Tampoc van faltar les activitats pròpies de la festa de Santa Bàrbara com la romeria a l’ermita, la missa, la benedicció i el repartiment de ‘panets’, l’actuació de la Banda o el tradicional Ball Pla.

El programa d’activitats ha sigut organitzat per l’Ajuntament de Tírig, patrocinat per la Diputació de Castelló i ha comptat amb la col·laboració del Museu de la Valltorta i la Generalitat Valenciana. «Des de l’Ajuntament no podem més que agrair a tots els veïns, veïnes i visitants el seu bon comportament durant les jornades culturals i haver-nos acompanyat en totes les activitats organitzades» ha finalitzat Juanjo Carreres.

Comparta sus opiniones