Tírig reclama que el metge torne a passar consulta tots els dies

“El consultori mèdic de Tírig segueix amb una reducció injustificada de personal i atenent de forma reduïda” lamenta l’alcalde, Juanjo Carreres. I és que, el metge només ofereix consulta dues, màxim tres vegades per setmana. “Una situació insostenible que no tolerarem, ja que perjudica seriosament els nostres veïns i veïnes. En aquests moments tenim xiquets i xiquetes xicotets i persones majors que es veuen obligades a recórrer 14 quilòmetres des de les seues cases si necessiten assistència urgent” afirma l’edil.

Des de la Conselleria de Sanitat i el Centre de Salut de Les Coves de Vinromà, al qual pertany el consultori auxiliar de Tírig, es va afirmar, a principis d’estiu, que aquesta reducció sanitària seria temporal a causa de la falta de personal en època estival, “però continuem igual i no obtenim cap explicació”. “Hem contactat amb la Direcció Territorial i simplement se’ns ha traslladat que estudiarien el nostre cas, però, nosaltres, seguim igual” reivindica Carreres.

En els últims temps la lluita contra la despoblació sona cada vegada més; no obstant això “a Tírig no ho veiem”. “S’ha creat una Agència Valenciana Antidespoblament (AVANT) que, suposadament, vela pels interessos i el futur dels pobles d’interior, però ací estem, lluitant per aconseguir un servei tan bàsic com és l’assistència sanitària” reafirma Carreres. Tírig és un municipi xicotet, d’interior, amb una gran part de la població envellida i que no sempre compta amb els recursos per a arribar a altres municipis per a anar al metge. “L’atenció sanitària és un dret que tenim tots i totes i, per això, reclamem que Tírig recupere el servei mèdic de dilluns a divendres, com ocorria abans de la pandèmia, perquè els nostres veïns i veïnes disposen d’una atenció de qualitat i a l’altura de qualsevol altra localitat de majors dimensions” sentencia l’alcalde.

Comparta sus opiniones