835 coquetes ja estan a punt per a ser repartides durant Sant Antoni

835 coquetes ja estan a punt per a ser repartides durant Sant Antoni

Aquest cap de setmana Tírig celebrarà la gran festa en honor a Sant Antoni. És per això que ahir ja es van elaborar les típiques ‘coquetes’ que es repartiran entre el poble. El pavelló municipal va acollir l’elaboració d’aquestes.

Voluntaris i voluntàries es van ajuntar per realitzar aquestes coquetes. La pasta, que ja venia feta de la panaderia del poble, va ser pastada i emmotllada pels i les assistents, i amb tots ells van fer 835 coquetes. Aquest seran repartides durant la processó i la benedicció dels animals. Cada veí del poble rebrà la seua coqueta.

A més, aquest cap de setmana estarà ple d’actes tradicionals. Hi haurà una partida de pilota a mà, seguida d’un esmorzar. També, els més menuts i les més menudes podran gaudir d’un taller de màscares. Seguidament, xiquets i xiquetes recorreran els carrers del poble sota el so de l’esquella per a rebre un berenar de xocolata calenta i prims. En acabar, tindrà lloc la clàssica representació teatral de la diablera. Aquesta anirà seguida per la llegida de la publicata, l’encesa de la foguera i la processó i benedicció dels animals. En aquesta última es repartiran les 835 coquetes que es van fer el dijous.

Finalment, el cap de setmana es tancarà amb un sopar al pavelló, acompanyat d’un espectacle musical que donarà fi a aquesta festa de germanor i devoció a Sant Antoni.

Comparta sus opiniones