Tírig reclama major assistència mèdica

L’alcalde de Tírig, Juanjo Carreres, torna a demanar a la Conselleria de Sanitat major i millor cobertura sanitària en el municipi. “Parlem de la tornada, a poc a poc a la normalitat, però nosaltres només veiem que els nostres serveis sanitaris estan reduïts”, afirma Carreres posant l’accent en el fet que “aquest mes de setembre continuarem amb presència del metge en el consultori només dos dies a la setmana, dimarts i dijous, mentre que abans de la pandèmia el metge venia cada dia”.

Actualment, el servei d’infermeria sí que para atenció de dilluns a divendres però les consultes mèdiques es limiten a dues vegades per setmana. “Una situació insostenible en un municipi d’interior amb gran part de la població envellida i amb grans dificultats per a desplaçar-se fora de la localitat en cas de requerir assistència mèdica urgent”, ressalta l’alcalde.

Així mateix, aquesta falta d’assistència mèdica no sols afecta als pacients, sinó als responsables de la farmàcia local. I és que, sense consultes, no es realitzen noves receptes o tractaments, per la qual cosa totes les persones que necessiten medicaments acudeixen en la seua compra els mateixos dies. Així, es produeix que hi ha dies amb la farmàcia buida i altres amb ella plena, “sent que, en aquests moments, encara es busca controlar els aforaments i el respecte de les distàncies de seguretat per la Covid19”. “Parlem de lluita contra la despoblació del món rural i igualtat de serveis però, sinó comptem amb un servei tan bàsic com és el metge no podem mantindre la població”, finalitza el primer edil.

Comparta sus opiniones