Tírig prepara un intens pont de desembre

El municipi celebrarà el XXV aniversari de la declaració de les pintures rupestres de la Valltorta com a Patrimoni Mundial de la UNESCO i la festivitat de Santa Bàrbara

Del 5 al 10 de desembre Tírig s’omplirà d’activitat gràcies a les activitats organitzades amb motiu del XXV aniversari de la declaració de les pintures rupestres de la Valltorta com a Patrimoni Mundial de la UNESCO i la celebració de la festivitat de Santa Bàrbara.

Així, el dimarts 5, els xiquets i xiquetes de l’aulari del CRA L’Ullastre de Tírig participaran en una activitat guiada per Pilar Vidal, directora del Museu de la Valltorta, per a conéixer l’art rupestre llevantí i cantàbric.

El dimecres 6, Dia de la Constitució, a les 9.30h hi haurà una ruta guiada per la ‘Valltorta desconeguda’. A les 12h s’inaugurarà en el Museu de la Valltorta l’exposició ‘La cova de les Tàbigues, troballes arqueològiques’, i Pere M. Guillem Calatayud, de la direcció general de Patrimoni Cultural de la Generalitat, oferirà una xarrada sobre els 25 anys de l’art rupestre com a patrimoni de la humanitat. La jornada acabarà amb castells inflables per a xiquets i xiquetes des de les 16.30h en la plaça del Mercat.

EL Dijous 7, Francesc Bellmunt (GALIPAT) oferirà a les 11h en la plaça del Mercat un taller demostratiu sobre les ferramentes i les habilitats de la prehistòria. A la vesprada hi haurà xocolatada i discomòbil infantil en la plaça del Mercat i a les 20.30h sopar de saquet i ball en el pavelló.

El divendres 8, Dia de la Immaculada Concepció, a les 11h Conxa Puig presentarà en el saló de plens de l’ajuntament el llibre ‘Les sénies de sang a Tírig’ de Josep F. Pitarch Roda, a les 12h hi haurà un acte institucional a l’ajuntament, a les 19h actuaran ‘Botifarra a banda’ i la Banda Municipal en el pavelló i des de les 00.00h hi haurà discomòbil amb els Quintos’24.

El dissabte 9 se celebrarà Santa Bàrbara. A les 11h s’anirà en romeria fins a l’ermita, a les 12h serà la missa en honor a Santa Bàrbara, i a les 13h es beneiran i repartiran els ‘panets’ en un esdeveniment amenitzat per la Banda Municipal. Ja a la vesprada, a les 16.30h en el Raval de Santa Bàrbara actuarà el grup ‘Kasparov’, a les 19.30h la plaça de l’Església acollirà el Ball Pla amenitzat per la Banda Municipal i des de la mitjanit hi haurà discomòbil organitzada pels Quintos’24.

Les activitats organitzades finalitzaran el diumenge 10 amb una partida de ‘pilota de mà’ en el frontó.

El programa d’activitats ha sigut organitzat per l’Ajuntament de Tírig, patrocinat per la Diputació de Castelló i compta amb la col·laboració del Museu de la Valltorta i la Generalitat Valenciana.

Comparta sus opiniones