Tírig es converteix en l’epicentre informatiu sobre els fons europeus i el desenvolupament de l’interior

Durant el matí de hui, el saló de plens de l’Ajuntament de Tírig ha acollit una jornada sobre l’impacte dels fons europeus en la vertebració territorial de l’interior. Organitzat per la Direcció General de Fons Europeus i Sector Públic de la Conselleria d’Hisenda, Economia i Administració Pública, l’esdeveniment tenia la finalitat de fer arribar a la ciutadania l’impacte que tenen els Fons Europeus FEDER i FSE en la vertebració territorial de l’interior de la Comunitat Valenciana, mostrant exemples de projectes i possibles ajudes i iniciatives de les quals es poden beneficiar empreses i la ciutadania en general.

La inauguració de l’acte ha comptat amb el Director General de Fons Europeus i Sector Públic, Jesús Gual Sanz; la Vicepresidenta de la Diputació de Castelló, Mª Ángeles Pallarés Cifre; i l’alcalde de Tírig, Juanjo Carreres Montull.

La primera xarrada ha versat sobre la programació FEDER-FSE+ 2021-2027 en la Comunitat Valenciana i ha sigut impartida per Jesús Gual Sanz. En acabar, Julio Sanchis, Cap de Servei Suport Tècnic DG Fons Europeus i SP-Generalitat ha posat exemples pràctics de projectes finançats per FEDER i FSE+ 2014-2020. Kilian Zaragozá, CEO Naria Digital, ha exposat seguidament el seu projecte empresarial com a exemple de cas d’èxit a Castelló gràcies als fons FEDER 2014-2020.

Javier Minguez Pontons, Cap de l’Àrea d’Empreses i Associacions de l’IVACE, ha parlat sobre les ajudes finançades per FEDER 2021-2027 dirigides a empreses. I José Diez Cercós, Cap de Servei de Foment de l’Ocupació, ha exposat les ajudes a empreses i entitats locals finançades pel FSE+ 2021-2027. Per part seua, Cristina Alabau, Cap Secció II.RR. DG Fons Europeus i SP – Generalitat, ha parlat sobre les ajudes a les pimes, els incentius regionals i les ajudes finançades per FEDER 2021-2027.

L’exposició de projectes finançats per Fons Europeus a la província de Castelló de la mà d’Ana Belén Arzo, Cap de Servei Promoció Econòmica i Relacions Internacionals, i de José Manuel Fabra, Cap de Servei d’Enginyeria Interna; i les conclusions han posat el tancament a la jornada.

Comparta sus opiniones