Tírig es bolca en l’elaboració de la coqueta de Sant Antoni

Durant el matí d’avui, un nodrit grup de veïns i veïnes de Tírig estan al pavelló elaborant les coquetes de Sant Antoni. Preparar la massa, pastar, donar forma i coure-les és un procés completament a mà i de molta dedicació. Aquest esdeveniment és l’avanç a la festa gran que se celebrarà el dissabte.

D’aquesta manera, a les 10h hi haurà un esmorzar popular amb torrada de carn i beguda. A les 12h començarà la preparació d’argelagues a la plaça de la Generalitat, carrer Nou, carrer València i carrer Ensenyança. Ja a la vesprada, els xiquets i xiquetes recorreran el poble amb la tradicional esquellada i, en acabar, tindran prims amb xocolate i un contacontes. A les 18.30h arribarà l’encesa de les fogueres, la Publicata i l’esperada representació de la Diablera. La processó, benedicció dels animals i repartiment de les coquetes serà a les 20.15h.

Després dels actes més tradicionals, la festa de Sant Antoni a Tírig acabarà amb un sopar de pa i porta al pavelló, la rifa del bacó, on se sortejaran 100 euros, i música i ball amb la Discomòbil The End amb el Dj L.Wheels.

Comparta sus opiniones