Tírig demana a Sanitat que el metge preste consulta diàriament a l’estiu

L’alcalde de Tírig, Juan José Carreres, ha sol·licitat a la Conselleria de Sanitat que el metge passe consulta diàriament a l’estiu. Com en estius anteriors el metge únicament acudirà a Tírig 3 dies a la setmana, segons han comunicat al consistori des del Centre de Salut de Les Coves de Vinromà.

Segons ha informat Sanitat la falta de facultatius per a cobrir les vacances propiciarà que només hi haja servei diari d’infermeria i que el metge acudisca en dies alterns. L’alcalde ha mostrat la seua preocupació per la limitació d’horaris i la necessitat de desplaçar-se fins a Les Coves en casos d’urgència. Carreres ha ressaltat la dedicació i esforç dels professionals sanitaris i ha emfatitzat la importància de contractar personal addicional per a garantir una atenció mèdica adequada.

L’alcalde ha lamentat que la retallada en l’horari del metge es produïsca just quan Tírig té més població, ja que rep una major afluència de visitants i al juliol se celebren les seues festes patronals.

Així mateix Juan José Carreres ha lamentat «la contradicció que existeix en els discursos d’atenció als pobles de l’interior i la lluita contra la despoblació, quan no s’assegura un servei bàsic com la presència d’un metge de dilluns a divendres». Aquesta situació es ve repetint en els últims estius i l’alcalde ha instat Sanitat a prendre mesures perquè no es repetisca.

Per a facilitar els desplaçaments de les persones que necessiten acudir a urgències a Les Coves, l’Ajuntament de Tírig posarà a disposició un servei de taxi gratuït.

Comparta sus opiniones