Tírig demana a la Generalitat una resolució urgent que permeta la crema de restes agrícoles fins al 31 de maig

Juanjo Carreres, alcalde de Tírig, ha mantingut una conversa telefònica aquest matí amb la Direcció Territorial de la Conselleria d’Agricultura a Castelló per a exigir la publicació d’una resolució que permeta cremar restes de poda agrícola fins al 31 de maig, data límit habitual per a la pràctica d’aquesta activitat. La sol·licitud de Carreres d’aquesta mesura excepcional ve condicionada per la publicació de la llei 7/2022, de 8 d’abril, de residus i sòls contaminats per a una economia circular, per la qual es van anul·lar tots els permisos de crema autoritzats a partir del 9 d’abril i es van paralitzar tots aquells que estaven en tràmits.

“Les mesures incloses en la llei van vindre de forma molt sobtada i sense capacitat de resposta o adaptació per part dels xicotets agricultors. Demanem una resolució que de manera excepcional i urgent permeta, fins al 31 de maig, cremar les restes de poda que, d’altra banda, tampoc haurien d’estar inclosos en aquesta llei en tractar-se de restes naturals i no plàstics”, ha explicat Carreres, qui ha afegit que “aquesta llei només crea més problemes per al món rural. Encareix els costos per a tractar el camp i obliga a fer esforços econòmics sense raons”.

Així doncs, el primer edil de Tírig també ha suggerit que s’elimine de la llei “l’errònia consideració que es té sobre les restes de poda agrícoles. Són fruit del treball del camp, i s’estan equiparant a altres restes, com els plàstics, que de veritat danyen al medi ambient. Les mesures per a una agricultura més sostenible són necessàries i les secundem, però aquesta no aporta cap avantatge. Al contrari, crea problemes i inconvenients”.

Comparta sus opiniones