Tírig commemorarà al desembre els 25 anys de l’art rupestre com a Patrimoni de la Humanitat

L’Ajuntament de Tírig commemorarà entre el 6 i el 10 de desembre el 25 aniversari de la declaració de l’art rupestre llevantí com a Patrimoni de la Humanitat per part de la UNESCO.

L’alcalde, Juanjo Carreres, ha assenyalat que «per a nosaltres, juntament amb el Museu de la Valltorta, va suposar un abans i un després. La declaració va posar a Tírig en el mapa com a referent en l’art rupestre».

Per aquest motiu el consistori vol celebrar-lo mitjançant unes jornades que comptaran amb diferents actes. El 2 de desembre va ser quan en ciutat japonesa de Kyoto es va celebrar la reunió de la UNESCO que va fer oficial la declaració.

Exposicions, conferències, tallers, concursos, actes lúdics formaran part del programa. Les jornades comptaran amb la col·laboració del Museu de la Valltorta, la Generalitat Valenciana i la Diputació de Castelló.

Per a Carreres «és molt important ser conscients i posar en valor que tenim entre nosaltres un llegat únic que hem de conservar i donar a conéixer a totes les generacions, presents i futures».

I és que cal recordar que el barranc de la Valltorta, situat a Tírig, és el centre l’art rupestre a la Comunitat Valenciana. L’Arquer de la Valltorta, la Cova dels Cavalls i el Museu de la Valltorta són un referent en l’art prehistòric.

Comparta sus opiniones