Mostra Prehistòrica de Tírig

L’Arquer de la Valltorta inspira la multitudinària Mostra Prehistòrica de Tírig

-Èxit de la trobada que posa en valor el passat rupestre de la localitat

La Mostra Prehistòrica de Tírig s’ha convertit en un referent per donar a conèixer en viu el passat de l’art ruperstre a la localitat que acull el Museu de la Valltorta i el barranc que dóna nom al conjunt de pintures més destacat de l’art llevantí, declarat per la Unesco Patrimoni de la Humanitat. «Hem aconseguit que l’art prehistòric i el que representa es revisca amb nombroses activitats i l’arribada de moltíssims visitants», ha relatat satisfet l’alcalde, Juanjo Carreres.

L’Arquer de la Valltorta continua sent font d’inspiració diversos mil·lennis després de la creació.Durant tot un cap de setmana centenars de visitants i veïns del poble han gaudit de tir amb arc amb fletxes adaptades per als més petits, tir sobre diana 3D, demostració de construcció tradicional d’arcs, manualitats amb caixes nius, taller d’empremtes cinegètiques, construccions de figures rupestres, tallers de xapes i motius de fauna…

La diversió no ha faltat amb el rocòdrom, el taller del foc a la prehistòria amb Francesc Bellmunt o el taller d’excavació i dibuix prehistòric amb l’arqueòleg José Tomás. El cap de setmana prehistòric també ha servit per a posar en relleu la figura de la dona a l’art prehistòric. La directora del Museu de la Valltorta, Pili Vidal, ha fet un recorregut sobre com es pintava la dona a l’art prehistòric de Castelló.

Les activitats complementàries a la Mostra no han faltat amb la música de Red Smoke. A més, els visitants s’han interessat per altres elements més que interessants del passat de Tírig, com el Museu Puig Roda. Kinerama Producciones ha escenificat davant de tots els presents com es vestien els nostres avantpassats i el tren prehistòric ha acostat els visitants al Museu de la Valltorta. Des del museu no hi han faltat les visites guiades a la Cova del Civil, al museu ia l’abric de la Valltorta. També s’han succeït les actuacions de Màgic Tumbao, La Tribu, The End o Twin’s, Los Simples…

Més activitats han consistit en un taller de falconeria i activitats al voltant de les aus rapinyaires o la ruta de la pedra seca. Ferran Monferrer ha il·lustrat els més petits amb un taller de botànica. Carol Allepuz ha il·lustrat els veïns i visitants sobre com crear art prehistòric amb cartró.

Comparta sus opiniones