La Conselleria edita un mapa del parc cultural Valltorta-Gassulla

S’ha presentat el mapa del parc cultural Valltorta– Gassulla editat per la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport en el museu de la Valltorta. Està fet a escala 1:50.000 on es pot observar la delimitació del parc cultural, estan senyalitzats els abrics d’art rupestre visitables, els senders de gran recorregut, de xicotet recorregut i senders locals, rutes BTT, els nuclis urbans, les ermites, masos, arbres singulars, barrancs, construccions patrimonials, entre altres coses.

L’objectiu és visibilitzar el parc i identificar-lo a més de ser un altre recurs més per als visitants. La presentació va estar a càrrec de Josep Cristià Linares i Bayo, Cap de Cultura de la Direcció Territorial de Castelló de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport. A l’acte van assistir alguns dels alcaldes del parc: Juanjo Carreres, alcalde de Tírig, Isabel Albalat, alcaldessa d’Albocàsser i Mónica Nos, alcaldessa de les Coves de Vinromà.

L’únic parc cultural declarat en tot el territori valencià és el parc cultural ValltortaGassulla, tot i que hi ha projectats dos més, un en el massís de Caroig i l’altre en les muntanyes d’Alacant. La delimitació del parc inclous termes de 8 municipis, els que estan al voltant del barranc de la Valltorta: Tírig, Albocàsser i Les Coves, el del barranc de la Gassulla: Ares del Maestrat i entre aquests una part del terme de Catí i del de Benassal, Morella i Vilar de Canes. Els parcs culturals naixen al voltant de l’art rupestre, però inclou altres elements compartits com són el paisatge, la ruralitat i el patrimoni: pedra en sec, jaciments, monuments històrics, etc.

Seguit de la presentació es va continuar amb la jornada coorganitzada per AMUFOR (associació de municipis forestals) i el museu de la Valltorta on a banda de parlar del parc cultural es va parlar dels projectes en els quals treballa AMUFOR entre els quals està la compra pública d’innovació i tecnologia.

 

*Nota de premsa publicada pel Museu de la Valltorta.

Comparta sus opiniones