En marxa la unitat permanent d’emergències a Tírig

La base d’emergències de Tírig ja està operativa de manera permanent. Ja s’ha incorporat el nou helicòpter i el personal que l’operarà: pilot i copilot que estarán en guàrdia permanent. D’aquesta manera la base no sols està operativa a l’estiu, sinó que roman en servei durant tot l’any. A l’helicòpter, pilot i copilot se suma la brigada helitransportada que ja estava operativa tot l’any. D’aquesta manera Tírig es converteix en node vital per a l’atenció d’emergències en incendis forestals per a tot el Nord de la província de Castelló i per allà on siga requerit el servei.

L’alcalde de Tírig, Juanjo Carreres, ha destacat que d’aquesta manera el municipi disposa d’un servei vital de manera estable i sense estar subjecte a contínues renovacions. Carreres ha agraït el compromís de la Generalitat amb el municipi, ja que «aquest tipus de serveis en les zones de l’interior ens ajuden a consolidar els nostres pobles».

Per a obtindre aquesta autorització definitiva, atorgada per part del Servei d’Aeroports i Costes, l’heliport ha hagut de passar una sèrie d’inspeccions tècniques i ajustar-se a totes les exigències en seguretat i navegació aèria.

La Generalitat ha ressaltat la importància d’aquesta base a causa de la seua situació estratègica en el nord de la província de Castelló, i la versatilitat de la unitat helitransportada que realitza tant serveis d’extinció d’incendis forestals, com a rescats, salvament, accidents i altres missions humanitàries com les realitzades en la pandèmia amb el subministrament de queviures en les xicotetes poblacions més aïllades d’aquesta zona de la Comunitat Valenciana.

A partir d’ara, a més de la brigada, la infraestructura comptarà amb la tripulació i l’helicòpter de manera permanent.

Comparta sus opiniones